Reuters Броят на хората, заразени с новия коронавирус, се е увеличил в

...
Reuters
Броят на хората, заразени с новия коронавирус, се е увеличил в
Коментари Харесай

СЗО съобщи за черен рекорд на COVID-19 от началото на пандемията

 Reuters Броят на хората, инфектирани с новия ковид, се е нараснал в света през миналата седмица с повече от 3,6 милиона, което е връх от началото на пандемията. Броят на смъртните случаи се е нараснал с повече от 54 хиляди, което е с 9 хиляди повече от седмица по-рано.

" През последната седмица общият брой на случаите на Ковид-19 се е нараснал с 8% по отношение на миналата седмица, до над 3,6 милиона ", се споделя в бюлетина на СЗО. 

Към 8 ноември в света са инфектирани към 51,8 милиона души и има над 1,2 милиона смъртни случая. " Най-големият дял от новите случаи за седем дни продължава да се следи в Европейския район, от който са пристигнали повече от половината от новите случаи (54%) и съвсем половината (47%) от новите смъртни случаи ", споделиха от организацията.

Предишният връх за повишаване на заболеваемостта в света за седем дни е регистриран от 26 октомври до 1 ноември- повече от 3,3 милиона случая.

В Европейския район от 2 до 8 ноември са инфектирани съвсем 1,99 милиона души, а общият брой на инфектираните надвишава 13 милиона. За седем дни са регистрирани над 25 хиляди смъртни случая, към 1 ноември общият им брой надвишава 311 хиляди, оповестява " Фокус ". 

В Северна и Южна Америка броят на инфектираните се е нараснал с повече от 1 милион, до над 21 милиона. Повече от 17 000 души са умряли за една седмица, а общият брой на смъртните случаи надвишава 656 000. В Югоизточна Азия за седмица са се заразили повече от 390 хиляди души и техният брой надвиши 9,6 млн. Броят на смъртните случаи надвиши 149 хиляди, което е с 5,1 хиляди повече от седмица по-рано.

В Съединени американски щати броят на инфектираните хора се е нараснал през седмицата с повече от 684 000, във Франция - с над 382 хиляди, в Индия - с повече от 323 хиляди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР